0
 

Bemutatkozás

A Steiner Scenics Armourers 1996-ban alakult. Tagjai 20-30 éve filmgyártási területen tevékenykednek, illetve hosszú időt töltöttek el a rendvédelmi szervek vagy a katonaság speciális alakulatainak kötelékében. A tagok és a külső munkatársak nagy része a filmforgatási időszakokon kívül jelenleg is lövészettel, kiképzéssel illetve fegyverfejlesztéssel foglalkozik. A munkatársak általában több nyelven beszélnek, angol, német, orosz és lengyel nyelven közvetlen kommunikáció könnyíti meg a nemzetközi filmekben adódó feladatok megbeszélését.

Profilunk elsősorban filmes és színházi fegyver- és pirotechnika, tűzijátékok kivitelezése, az ezzel kapcsolatos feladatok szakértése, megtervezése, profi szereplők és felszerelések biztosítása. Ehhez kapcsolódóan vállalkozásunk nagy választékát kínálja a legmodernebb kor lőfegyvereinek, illetve régebbi korok szúró és vágó fegyvereinek. Emellett vállaljuk minden filmgyártási részfeladat szervezését, lebonyolítását, forgatókönyvek fordítását is.

Filozófiánk, hogy "ugyanannyiba kerül a jól elvégzett munka is". Ennek szellemében lehetőség szerint konstruktívan részt veszünk az akciókat tartalmazó jelenetek kialakításában, megpróbáljuk a rendezők igényeit, elképzeléseit megvalósítani. Úgy gondoljuk, nem az a feladatunk, hogy a lehetőségek korlátaira figyelmeztessük az alkotókat, hanem, hogy megtaláljuk a módját igényeik kielégítésének.

Mivel a fegyver- és pirotechnika, az egyéb speciális effektek és a kaszkadőrök feladatai szorosan összetartoznak, partnereinkkel együttműködve vállaljuk ezen területek és a hozzájuk kapcsolható egyéb feladatok koordinálását, elvégzését, pénzügyi bonyolítását is. Szoros együttműködést építettünk ki a Prágai székhelyű "Merlet" kaszkadőr vállalkozással, akik a nemzetközi filmgyártásban elismert pozíciót foglalnak el. Számos világhírű film közreműködői, illetve szereplőinek betanítói voltak már az eddig eltelt időben is. Magyarországi képviseletüket vállalkozásunk, a Steiner Scenics Armourers SFX Kft. látja el. Bővebbet referenciáikról, tevékenységükről honlapjaikon www.merlet.cz, illetve www.filmarmourer.com találnak.

Szolgáltatásaink kialakításával szeretnénk megbízóink megelégedésére, a nemzetközi filmgyártás strukturális felépítéséhez hasonlóan dolgozni.

A vállalkozás ügyvezetője Steiner Iván 1958-ban született, 1976-óta tevékenykedik filmgyártási területen. Korábban kaszkadőrként, gyártásszervezőként, felvételvezetőként vállalt feladatokat, a vállalkozás megalakulása óta fegyver és pirotechnikai szakértőként, látványtervezőként dolgozik. HEM Belügyi szakirányú diplomát szerzett, 1971-óta aktív lövész. Németből felsőfokú, Angolból középfokú állami nyelvvizsgával rendelkezik. A filmgyártási tevékenység mellett fegyverfejlesztéssel és fegyverkereskedelemmel foglalkozik.

A fegyverek átalakítását, rendezői igény szerinti legyártását fegyvermestereink végzik, akik szakmailag országosan is jól ismert, több éves nemzetközi tapasztalattal rendelkező szakemberek. A filmforgatásokon adódó feladatok végrehajtásánál külső munkatársaink segítik a munkát. Többségük jelenleg is valamelyik fegyveres testület tagja, illetve tagja volt.
Tapasztalataik nagyban segíthetik a jelenetek beállítását, végrehajtását. A forgatások biztonságának lényeges eleme, hogy lehetőség szerint profi szereplők hajtsák végre a speciális feladatokat, vagy ha ez nem lehetséges, a  szereplők betanítását ők végezzék.Munkatársak

Steiner Iván - szakmai vezető, fegyver és pirotechnikus, ügyvezető
Tel: 0036706763162
Email: steiner.i@steinerscenics.hu
Farkas József - gépészmérnök
Burján Attla - fegyverbolti munkatárs
Tel: 0036703976337
Győrfi László - fegyver és pirotechnikus
Tel: 0036707745705
Molnár Balázs - fegyver és pirotechnikus gyakornok, fegyverműszerész, puskaműves, fegyvertechnikus
Tel: 0036703205045
Email: fegyvermuhely@steinerscenics.hu
Sárközi Károly - fegyverműszerész, pirotechnikus
Tel: 0036203770294
Zerkovits Miklós - fegyvertechnius, személyvédelmi oktató
Támcsu Tibor - fegyvertechnius, személyvédelmi oktató
La Lee - személyvédelmi szakértőSTEINER SCENICS ARMOREURS H-2086 TINNYE, KOSSUTH LAJOS u. 19.
TE.: +36 70 676 3162 +36 70 320 5045, INFO@STEINERSCENICS.HU
Netkorzo Online